Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Σημειώσεις απ' τη Πόλη

ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
==========================================

 1) ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ
============================

"Αν ήθελε κανείς να είναι φίλε μου σήμερα αριστερός όπως επικρατεί το να είναι πλέον ο αριστερός σήμερα στη Πόλη" είπε και έξυσε το ένα γρανάζι δίπλα απ' τα παπάρια του μέσα απ' τα λαδιά σαν εμετός σιχαμερού φθινόπωρου χρωματικά παντελόνια που έλεγε δηλαδή ότι είναι παντελόνια, "θα έπρεπε να είχα κάποιον να μου σκουπίζει τα κωλομάγουλα κάθε φορά μετά το χέσιμο. Τριγύρω άλλοι πέντε άνθρωποι-τυφλοπόντικες ντυμένοι με κουρέλια που είτε άκουγαν βαριεστημένα τη συζήτηση είτε κοιτάγαν τα ψηλά μπαλκόνια του 2ου Τ.Μ-Α* τριγύρω τους και μετράγαν κάτι ακαθόριστο. Πιο πέρα ένα φαρμακείο και ένα βενζινάδικο που αχνοσβήνανε τα νέον έξω απ' τις τζαμαρίες τους. Αριστερά ένα κέντρο συναντήσεων μελών της ΟΑΤMA** το οποίο εκείνους τους μήνες γέμιζε φίσκα λόγω της επικείμενης ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την επανανομιμοποίηση της χρήσης σκεπτομορφών της θεάς σαν αβατάρα δικαιοσύνης σε υποθέσεις φοροδιαφυγής- νομοσχέδιο που προβλέπεται να σαμποταρισθεί από τη ψήφο των μελών του ΜΚΠ*** καθώς και από την Ολομέλεια του Σωματείου Πίστης που ως γνωστόν επωφελούνται από την επικράτηση-συντήρηση της παλαιάς κοπής πατρότητα της Αλήθειας. Πιο πέρα είχε ανοίξει ένας το παράθυρό του και μουρμούριζε δυνατά επίτηδες αλλά κανένα που ρώτησα δεν ήξερε τι ήθελε να επιτύχει με αυτό.

----------------------------
*Τμήμα Μετα-Αντιπαροχής
**Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση της Μαατ
***Μιθραϊκό Κόμμα Πόλης





2)  "ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΙΣΑ "ΤΟ ΚΑΥΛΙ" ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ"
=====================================================

Έτσι μου'λεγε ένας μπερδεμένος νεαρός για το σκύλο του. Ένας σκύλος καθ'όλα μέτριος για τα γούστα μου, ένα από αυτά τα τεριέ που έχουν γένια, μπαμπάκι στα μπούτια και καπνίζαν μανιωδώς. Ήμασταν στη μία πλατεία του Τετραγώνου με τις Στάχτες όπου όλα ήταν σταχτιά λόγω των εκπνοών τσίρλας τεκνο-αετών του Σώματος Ασφαλείας "ΣΚΟ.ΨΗ"* κάποιας εταιρίας, διότι αυτοί οι τεκνο-αετοί με το τέλεια κατασκευασμένο τους ανοσοποιητικό σύστημα του εργαστηρίου κατάπιναν μολυσμένα σκατόπουλα που έφτιαχναν φωλιές σε γωνίες των τσιμεντένιων και σιδερένιων κουτιών-οικισμών, ως εκ του αποτελέσματος έσκαγε μπόμπα στα έντερά τους και πιτσίλαγαν όλο το τετράγωνο αυτό. Πρόκειται περί μιας παράδοσης ετών της οποίας δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή την ιστορία. Σίγουρα δεν είναι πολύ καθαρά. Πολίτες κυκλοφορούν και για προστασία κρατούν πάνω απ' τα κεφάλια τους φουσκωτά.

---------------------------
*"Σκόπευε Ψηλά", μονάδα εναέριων παρακολουθήσεων.




3) ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΝΩΣΤΩΝ
===================================

Φροντισμένο μέρος. Όχι πολύ καθαρό αλλά ούτε και υπερβολικά βρώμικο. Το ζευγάρι που το είχε ήταν βιονικοί νεοχίπηδες έτρωγαν ακρίδες και έπιναν εμετούς τσουπακάμπρα ως τυπικοί νεοπαγανιστές. Αρχίδια, απ' το σουπερμάρκετ και μάλιστα της Συνεταιρικής ήταν οι ακρίδες και ο εμετός. Αλλά όσο με φιλοξενούσαν δεν ήθελα για πολλούς λόγους να τους το θυμίζω. Μπαλκονόπορτα με αρκετή σκόνη ώστε ένα πλύσιμο να του έκανε καλό, μα όχι αρκετή ώστε να πει κανείς "μα τι βρώμικο μέρος". Στο μπαλκόνι είχαν κάτι γλάστρες με νεκρά φυτά. 2-3 απ'αυτές. Αριστερά ακριβώς απ' το τελευταίο νεκρό φυτό, ήταν ένα κλουβί με ένα νεκρό καναρίνι να κρέμεται ανάποδα απ' τη πλαστική ποτίστρα. Ακριβώς δίπλα απ' το νεκρό καναρίνι, ένα κουφάρι γάτας. Και δίπλα απ' τη νεκρή γάτα, ένα ψόφιο σκυλί σε πρώιμη αποσύνθεση. Με συνεπήρε αυτή η εικόνα, καθώς ήταν αναπάντεχη, μπορώ να πω. Εκείνη την ώρα περνούσε από δίπλα η μία εκ του ζευγαριού γνωστών μου οι οποίοι με φιλοξενούσαν τότε στο μέρος τους. Της λέω για το μπαλκόνι και λέει χαμογελώντας "Ξέρεις, κάνουμε προσπάθειες να πιάσουμε παιδί".