Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΡΕΤΡΟΣΠΕΚΤΙΒΑ KILLING JOKE: KILLING JOKE "what's THIS for...!" 1981"




ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
===========

1) THE FALL OF BECAUSE
---------------------------------
Οι σπόροι ενός ήχου που θα γεννούσε μπάντες θρύλους του μέλλοντος. Ρωτήστε τον Justin Broadrick πχ. Πιο απειλητικό, πιο καταπιεστικό πρόσωπο της μπάντας με το καλημέρα. Τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται, μάλλον, για αυτούς. Η μπάντα έχει ήδη δημιουργήσει τη χημεία που θα τους έκανε αυτό που είνα:Ενώ η κιθάρα δε κάνει κάτι ιδιαίτερο, τα τύμπανα του Big Paul παίρνουν το πρώτο ρόλο, μαζί με τον προστακτικό σκατανθρωπισμό του Coleman.
2) TENSION
---------------
Το τέλειο παράδειγμα του τι εννοούμε διαστροφή KJ. Ποτέ πάλι ένα τραγούδι που ακούγεται με αυτή τη τσαχπινιά στην απόδοση, δε θα ταίριαζε τέλεια σαν ηχητικό χαλί μπρος από ασπρόμαυρες εικόνες όπου ένα σφυρί ανοίγει ένα κεφάλι και συνεχίζει μέχρι να κάνει τα μυαλά πουρέ, ενώ στη συνέχεια χέζει και ανάμεσα απ' τα απομεινάρια του εν λόγω κεφαλιού και της άμορφης μάζας που ναι τώρα ο μυαλός. Και όλα αυτά με κοντινά πλάνα. Όντως ανεβάζει πίεση. Θέλει προσοχή, ε.
3) UNSPEAKABLE
-----------------------
Το "Tomorrow's world" αναγεννάται ακόμα πιο ερεβώδες και σαρδόνιο. Αυτή τη φορά ο πολιτισμός που έχει καταρρεύσει είναι ο ψυχισμός του ακροατή και τα σκατά που πριν πατούσε, τα συμπλέγματά του. Απεριόριστο.
4) BUTCHER
----------------
Πρωτο-βιομηχανικό άσμα. Η άλλη όψη της προαναφερθείσας καταπίεσης του "Fall of because". Ο Geordie φτιάνει κάτι ημι-ονειρικά σύντομα περάσματα με τη κιθάρα που φέρνουν μέχρι και σε Fields of the Nephilim, "Elisium" καταστάσεων. "Out of the virus, immunity comes" είναι ένα ακόμα μήνυμα το οποίο και θα μελετούσαν αναλυτικότερα οι KJ στην πορεία τους.
5) FOLLOW THE LEADERS
---------------------------------
Χορευτικότατη αναλαμπή μέσα στο βούρκο. Όλο και κάποιον θα πετύχει κανείς τυχαία, ακόμα και εντελώς άσχετο τύπο, που θα σου πει ακούγοντάς το "Ω; Το χω ακούσει κάπου αυτό, το ξέρω! Killing Joke είναι;". Πιασάρικα καλοδεχούμενο.
6) MADNESS
----------------
Συνέχεια στη πίεση του "Tension". Δεν είναι ακριβώς ότι το κομμάτι είναι "τρελό", "τρελαμένο" ή κάτι παρεμφερές. Είναι ότι στις σωστές ώρες σου αποδίδει τέλεια τον τίτλο του. Οι KJ έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν τόσο παρανοϊκά, διότι και οι ίδιοι είναι αυθεντικώς παρανοϊκοί.
7)WHO TOLD YOU HOW
------------------------------
Ζούγκλες από κατεστραμμένους ουρανοξύστες και αντί για δένδρα γυαλί και καλώδια που κρέμονται από παράθυρα και πεσμένα φανάρια σε διαβάσεις. Instrumental.
8) EXIT
----------
Ψυχεδελικό ψυχοπαθητικό κλείσιμο. Τρως σφαλιάρες απ' όλους στο κύκλο και σε δαγκώνουνε σκυλιά. Άλλο ένα αναντικατάστατο τελείωμα που καλό θα'ναι να χρησιμοποιείται σαν επίλογος μιας εμπειρίας και όχι σα κομμάτι σε Playlist προσωπικής απόλαυσης, πχ.


=============================

* Θεωρείται από πολλούς το πιο σκοτεινό KJ άλμπουμ.
* Σκατά χαμηλωμένη παραγωγή.
* Τίγκα μαγεία και "Fall of because" από καραφλό βέλος Crowley.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου