Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ





Θεωρώ πως απ' όλα τα θέματα της επανάστασης, ο σεξισμός είναι στο πάτο.
Θεωρώ επίσης πως δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ενοχές επειδή φόρεσε τη προβιά που επέλεξαν ένα μουνί και ένας πούτσος από δω και απο κει.

Αισθάνομαι επίσης ωραία που είμαι λευκός άνδρας και το λέω αυτό. Δηλαδή αν δω τον εαυτό μου σε καθρέφτη θα σφίξω τα μούσκουλά μου και μετά θα ξεφυσήσω, "Ουφ, πάλι καλά που είμαι λευκός και άνδρας".

Όταν μου προτείνουν ιδεατές απελευθερωμένες γυναικείες σκεπτομορφές, θα γελάσω, όχι γιατί τις απαρνούμαι, αλλά επειδή οι ψευδομαρξιστές που τις επικαλούνται, αγνοούν τη σταλινική προέλευση της Ανύψωσης της Γυναίκας σα Γυναίκα που δε φέρει βρέφος μα Ξίφος, και όχι μόνο την αγνοούν αλλά και την εχθρεύονται σαν πολέμιοι/πολέμιες της "ελεύθερης επιλογής". Ας ψάξουν τη γιορτή της Γυναίκας. Ας φάνε μουνί.

Θα γελάσω και θα φτύσω στα μπούτια ενός φεμινισμού που αγνοεί πως η κυριαρχία της Μάυρης Μητέρας/Θεάς/Πουτάνας είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα και όχι μια κατασκευασμένη προπαγάνδα- άλλωστε και οι δήθεν ψωλαράδες δε μπορούν να το βιώσουν, πόσο μάλλον να το δεχτούν.

Σε ένα κόσμο όπου όλα σου προστάζουν "βούλωσέ το και ζήσε τη μέρα με το στανιό", το αν έχεις μουνί ή πούτσο δεν είναι επιχείρημα: "Ω, μα, δε ξέρεις πώς είναι να σου πιάνουν το μουνί στη πλατεία ή να πληρώνεσαι λιγότερο εκτός κι αν δώσεις κώλο", σίγουρα, συμφωνώ, αλλά αν πιάσει φωτιά ή αν ο Τιτανικός βυθίζεται, θα φύγετε πρώτες μαζί με τα παιδιά.

"ΜΑ αυτό είναι ακόμα μια κοινωνική κατασκευή- δε χρειάζεται, και μπορούμε και αλλιώς".
Δέχομαι, αν μιλάμε για τη φάρα αυτή των κοινωνικά κατασκευασμένων ανδρείκελων που αισθάνονται μόνο γενικευμένη αγάπη και έχουν μούσια άρα είναι άνδρες.
Το να δώσεις την ψυχή σου για τη μουνάρα σου είναι έρωτας. Το να δώσεις τη ψυχή σου για τον καυλιάρη σου επίσης είναι έρωτας. Και εκεί κλείνει το πράγμα.


ΤΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ






1)Η ΤΕΧΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ
======================

α)ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
-------------------------------------------------------

Η ύπαρξη είναι αυτό που πονάει και ουρλίαζει για την αυτοολοκλήρωσή της.
Ο θάνατος είναι η ολοκλήρωση της ύπαρξης απογυμνωμένη από τις φαντασιώσεις της.
Συνειδητοποίηση του θανάτου σημαίνει καλμάρισμα της ύπαρξης.

-----

β)ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ
----------------------------------------------------------------------

Τέχνη είναι αυτό που γεννά και αυτό που αποβάλλει.
Τέχνα είναι το κατασκεύασμα που γελοιοποιεί την δημιουργική ανάγκη.
Τέχνη είναι η επικύρωση της ανάγκης που γεννιέται από τη σύγκρουση φαντασίας και θέλησης.
Τέχνα είναι το αποκούμπι του λειψού που δε σέβεται αντρίκια την ανάγκη του.


---
Γενικώς μιλώντας: δεν μπορώ να δεχτώ καμία "τέχνη" η οποία δίχως ιδρώτα σπαταλάει χρόνο να επικυρώσει την ύπαρξή της διότι η ουτοπία που προσπαθεί να επιβάλλει χρειάζεται δεκανίκια και όχι πυλώνες.

Δώσε μου με το κιλό μια κουτσουλιά και δέκα σελίδες concept: θα σκουπίσω το κώλο μου με αυτό και ύστερα θα συνειδητοποιήσω ότι μια κλανιά μου αξίζει δέκα κουτσουλιές σου-

(άλλωστε: Η τέχνη τελειώνει εκεί που ξεκινάει η κλανιά-
πόσο μάλλον η "τέχνα")

Ύστερα πες πως η αντιδραστικότητα της ψυχής σου καθορίζει την πρακτική σου καύλα- και πες πως αν χώσεις ένα πινέλο στην ουρήθρα και ύστερα πασαλείψεις τρεις καμβάδες, σε κάνει ικανό να χωράς άποψη στη τσέπη σου της τέχνας.
Υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία απ' τη δήλωσή αυτή: "Τη τέχνη δε τη κατανοείς, την αισθάνεσαι";
Είναι η Λογική ο Νταβάς, ή είναι η Λογική ένα ακόμα εργαλείο;

Αλλά κατανοώ και τους ταλαίπωρους ζητιάνους της τέχνας,
αυτούς που αφήνονται στις βουλές ενός τυχαίου γουσταρίσματος, αυτούς για τους οποιους το "ασυνείδητο" το "υποσυνείδητο" το "τυχαίο" είναι αφηρημένες έννοιες και αφήνονται στη βόλη της μη-γνώσης αυτών λόγω της "φύσης αυτών".
Κατανοώ τη ζητιανιά της τέχνας τους, σε μια κοινωνία θεάματος όπου ο ίδιος ο παραγωγός είναι ακριβότερο εμπόρευμα απ' τον παρατηρητή της τέχνας του. Κατανοώ την αδυναμία τους να αγκαλιάσουν τη Μαύρη Μητέρα που Φέρει Ξίφος και όχι , ΟΧΙ ΒΡΕΦΟΣ, όχι γιατί ενίοτε αγνοώ τις δακρύβρεχτες ιστορίες τους για το πώς τους βίαζε ο μεθύστακας πατέρας τους ή πώς δε τους αγάπαγε η πουτάνα μάνα τους, αλλά γιατί είναι σα βρέφη, αδύναμοι να αγγίξουν την ελευθερία του "Στα αρχίδια μας, μωρέ!".
Πάνω απ'όλα με διασκεδάζει το ότι κανένας δεν έχει τα αρχίδια να τελετουργήσει διότι αισθάνεται χαζός ενώ το κάνει που δε το κάνει, αλλά κατά τ'άλλα όλοι μπορούμε να μιλάμε με απίστευτη ελευθερία για τα πηγάδια της ψυχής. Με αυστηρά κριτήρια, αν κανείς δεν έδωσε κρέας, αίμα και σπέρμα για τη σκεπτομορφή που επικαλείται, τότε απλά είναι γελωτοποιός. Και καλά κάνει, διότι σε μια νησίδα όπως η τέχνη που τυραννιέται από σοβαροφάνεια, οι καραγκιόζηδες επιβάλλονται.

------------------------------

Χαιρετίζω τους καραγκιόζηδες της Τέχνας!
Τους πολύτιμους μαχητές της ψευδούς κολτούρας!
Η ύπαρξή τους κάνει όσους από μας κόψαν κρέας, χύσαν σπέρμα, ποτίσαν άρρωστο αίμα τη σκεπτομορφή, να ξέρουν πού να επιμείνουν. 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σημειώσεις απ' τις έξω περιοχές περί τέχνης, μαγείας, μαύρου ήλιου.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΞΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
=====================================



1) Ο ΕΝΚΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗ ΝΙΝΣΑ ΝΑ ΑΡΓΟΨΟΦΑΕΙ
-----------------------------------------------------------------------

Αυτό που φωνάζανε οι παλαιοί ψαράδες είναι ότι "Από τότε που πέθανε η θάλασσα, νεκρά ψάρια ψαρεύουμε πριν καν τα βγάλουμε απ' το νερό- νεκρό νερό νεκρό ψάρι νεκρή θρησκεία".

Η θάλασσα είναι η θρησκεία διότι περιλαμβάνει τις εξής οδηγίες χρήσεως στο ταπεινό πιθήκι:
-ΚΟΙΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
-ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ
-ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
-ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.
-ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΚΑΙ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΣ.

Ύστερα η θάλασσα περιλαμβάνει την Αρχή του Φόβου που δεν υπάρχει σε αντίστοιχο βαθμό για κάτι γήινο όπως οι καύλες των βουνών ή η αδρεναλίνη του να πηδάς από αεροπλάνο, μιας και συνδεδεμένοι με τις πρώτες αμοιβάδες-κυπρίνους που βγάλανε πνεμόνια για να πάνε στο περίπτερο για τσιγάρα, πάντα θα βλέπουμε ένα μεγάλο μουνί να ανοίγεται εκεί που τα κύματα είναι υγρά καύλας, και μη-δήθεν αν το δει κανείς, ο άνθρωπος που επιστρέφει στο κύμα και ψοφά είναι ο άνθρωπος που πόθησε τ'αστέρια και την βρήκε πρακτικά.




2)Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΔΕΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Διότι το μαύρο πάντα υποδηλώνει την θεραπευτική ανάγκη να δεχτείς τις διαστροφές σου, επίσης η κεκριμένη σοφία η οποία πρέπει να υποδηλωθεί σαν η λίθος που γέννησε την ανοησία του λευκού, η σημαία που κάνει τον ψάχτη να τρέμει από φόβο, δυσκολευόμενος να δεχτεί τη νιρβάνα που θα κερδίσει αν διασχίσει τα δόντια της Μάνας που Φέρει Ξίφος και Ποτέ Βρέφος.

Ο στρατόκαυλος Ήλιος επίσης, ο οποίος σιγοτραγουδά για την Πηγή που ποτέ δε βλέπεις, η στρατιωτική αρετή που υπήρξε δίχως να έχει υπάρξει ποτέ πολιτισμός και συνεπώς και ιδεολογία, η σουλήνα μέσω της οποίας έχυσε ο Προμηθέας/Εωσφόρος τα όσα απαγορευμένα επιβαλλόταν να δημοσιοποιηθούν.

Η ουσία του πράγματος στο τέλος της ημέρας είναι να γίνει κατανοητό πλήρως πως σαν άγαλμα του Μίθρα που σφάζει τον Ταύρο με τ'Αρχίδια ως το Πάτωμα, ο μύστης λαμβάνει πρώτα το ρόλο του Καυλιάρη Ταύρου, ύστερα της Μάχαιρας, και στο τέλος, αν κριθεί ειλικρινές, το ρόλο του Μίθρα. Το τελετουργικό δεν είναι μια κοροϊδία της στιγμής- είναι η κοροϊδία όλων των στιγμών μαζί, συνεπώς μαζί με την ταπεινότητα της καραγκιοζιάς του πράγματος κρινόμενο απ' τα δεδομένα όσων δε κρατούν δεδομένα σήμερα, οφείλει να υπάρχει μια στρατιωτική αρετή ως προς το πείραμα-αποτέλεσμα-συμπέρασμα και στο τέλος απλά γελάς και πας να βαρέσεις μια μαλακία για να φύγει η ένταση.






3) Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

Όπως ο Άρχοντας Ναρασίμ(χ)α είναι χάρτης του ανθρώπου από σαύρα σε Θεό,
έτσι και ο άνθρωπος είναι ο χάρτης του Άρχοντα Ναρασίμα από Θεό σε σκατά:

Η μόνη θρησκεία στην οποία πιστεύω, είναι η θρησκεία που περιμένει να βγει απ' το μουνί της Λογικής, Η μόνη τέχνη στην οποία πιστεύω, είναι η τέχνη που παράγεται από το βιασμό της Φαντασίας π' τη Θέληση.

Αν αφού γίνεις του Μίθρα το ταυρί πρέπει να γίνεις το μαχαίρι που πριν του έληξε την ύπαρξη,
πρέπει αφού γίνεις ο Μίθρας να ξύσεις τ'αρχίδια αυτού που πρώτο έχυσε το Μίθρα.

Πάντα η επικύρωση της θρησκείας σήμαινε κοινωνικά ένα ηθικό πόθενέσχες:
ο Σπόρος σαν το Δάρτη, η είσοδος στο Βασίλειο μπλοκαρισμένη από κουράδες.
άλλωστε "θρησκεία" είναι πάντοτε αυτό: οι αλυσίδες της πρακτικής που ψωλοδένουν την ανάγκη.
Λοιπόν η ανάγκη είναι και το μουνί που γέννησε το ξωκλήσι.
Η ανάγκη είναι η καύλα του ηφαιστείου ενώ πεινάει:
η τέχνη η αποτύπωση της αλήθειας αυτής,
η μαγεία η πρακτική της κατανόησής της
και η θρησκεία ο κτηματίας που γεννά τους καουμπόηδες της εκμετάλλευσής της.

Κάθε οχιά σούζα στέκει σα σουραύλι στη ζέστα της ημέρας:
Κάθε ψυχή σιωπηλά πασπαλίζεται με σκατό και βλέννα:
Κάθε θεός κάποια στιγμή θυμάται πως:
αν αυτό δε το γευτώ, δε το γνωρίζω.

Η πρώτη ανάγκη για Τέχνα: η θέληση για επιβίωση, επικυρωμένη απ' τη μνήμη της φαντασιακής σταθεράς, και τα υλικά αυτής Ένα με την Ανάγκη.
Γι'αυτό και πλέον, μια τέχνη που θέλει να πείσει για την εγκυρότητά της σε όρια/εμπόρευμα ("έχουμε 2016", 'Ολα έχουν ειπωθεί οπότε τι να ιδρώνεις" κλπ) και που ξεχνάει τις πρωταρχικές ανάγκες της ουσίας της, είναι καταδικασμένη να γίνει χάμπουργκερ,εύκολο εμπόρεμα, λιόσπορα και ποπκορν. Λυπάμαι για τους αισιόδοξους/μπινέδες της κουλτούρας σαν φάρο-επιμένοντα της αλλαγής: αν μια κουλτούρα της εποχής χορεύει παρέα με ένα γίγνεσθαι τσιφλικάδων, αναπόδραστα θα πρόκειται περί μιας κουλτούρας τσιφλικάδων.

Ή αλλιώς:  Διότι η κουλτούρα δεν είναι, ή δε θα'πρεπε να είναι, μια κούκλα βουντού που αντί για πινέζες καρφώνεις χαρτονομίσματα, η κουλτούρα αντανακλά και ταυτόχρονα είναι αντανάκλαση και χάρτης των προτεραιοτήτων που θέτει ο κάθε ζώντας λαός καθώς βαδίζει προς τον αφανισμό, συνεπώς μια "κουλτούρα" που κυοφορείται από μια κοινωνική πραγματικότητα-τσιφλικά, δε μπορεί παρά να είναι και κουλτούρα τσιφλικάδων. Και μια τέχνη η οποία δρα χέρι-χέρι με μια κουλτούρα τσιφλικάδων, ακόμα και αν συγκρούεται με τις κοινωνικές σταθερές, δε μπορεί παρά να είναι, στη καλύτερη, κούφιο θέαμα, κρέας για τα κανόνια, χάρμπουργκερ. Στη χειρότερη, τροφοδοτεί άθελά της το ήδη υπάρχων status quo με καινούρια, φανταχτερά πιστόλια (η δημιουργία "αντικουλτούρας", ο σεχταρισμός και η λογική "εμείς οι πούροι", ο διαιωνισμός της λογικής "μίλα" και όχι "δείξε/πράξε", κλπ).


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ζαραζάνακα




1)Η ΑΓΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΕΚΕΙ!
==========================

Δέκα και μηδέν και όσο πάει προς τα πέρα;
Ένα στραβό βήμα στο βουνό και στο τέλος ο κώλος σου κοσμεί τις παλαιές κορφές.
Ένα βήμα δίπλα και ξάφνου η σφαλιάρα σε ξυπνά.
Δίπλα, πίνεις απ' την κούπα που γεννά, κρασί που αποβάλλει.
Δίπλα, στολίζεις ψυχές σα κούπες σε γαμπριάτικα τραπέζα.
Παραπέρα, γνωρίζεις τη Δικαιοσύνη σαν χαστούκια καρκινιάρικα σε όσους δεν τ'αξίζουν.
Παραπέρα, σπας τη συνήθεια της ύπαρξης και είναι σαν το πρώτο σου φθινόπωρο.
Στο ενδιάμεσο, αγαπάς τα όσα κρύβεις με ντροπή, ανοίγεις την υπόγα στα μισά.
Στο ενδιάμεσο, σπας με τη δύναμη του Μίθρα/Ναρασίμα όσα σε εμποδίζουν να γευτείς.
Λίγο πιο πέρα: μουνοκλαίς για το πόσο άδικα είναι τα πάντα.
Λίγο πιο πέρα: δέχεσαι ότι δεν υπάρχει κάρμα σαν χαρωπός μπάρμπας που διορθώνει.
Ξαποσταίνεις: δέχεσαι το γέλιο σαν το Μέγα Εξορκιστή.
Ξαποσταίνεις: δαγκώνεσαι ενώ γελάς, μέχρι να καταπιείς.
Ξαλαφρώνεις: Ο προδότης είναι ο σπόρος της σοφίας, ο καρπός συνειδητά περιμένει να πέσει, και όσο περιμένει είναι σίγουρος για τη πτώση του.
Ξαλαφρώνεις: Ο χτεσινός που φόραγε τη προβιά σου είναι ο αυριανός Ηλιογάβαλος, το τώρα του αύριο, με αυτό ξεροχύνει το τώρα του σήμερα.
Πιο πέρα: Όσα επιθυμείς τα κατανοείς από την έλλειψή τους.
Πιο πέρα: Όσα επιθυμεί κανείς είναι χίμαιρες μέχρι να χέσουν, τότε γεννιούνται κανόνες.
Μπρος μας! Σε τσιμέντο και οστά όσα πιστεύαμε μέχρι ψες πιστευτά!
Μπρος μας! Το βράδυ στον ουρανό όσα μας θυμίζουν τα σκουλήκια απ' τ' ανάποδα!
Ξαφνικά! Γαμάς τη γυναίκα μέσα σου!
Ξαφνικά! Γαμάς τον άνδρα μέσα σου!
Ξαφνικά! Κάτι ονομάζει τον εαυτό του "Κρίση"¨!
Ξαφνικά! Ο Κόσμος!