Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Αυτό υπάρχει.




1)ΟΙ ΣΦΙΓΓΕΣ ΑΓΓΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
==========================================



Αν ο μακρύς ο κώλος δε μας δίνει ευλογιές
θα μείνω στο κουφάρι που μέχρι πριν ήταν εγώ
θεόρατα ποδάρια φτιάνουν σπαρτά απ' τα σκατά
μπορώ να είμαι ό,τι ελέγχει τα ποδάρια;






Ο Άττις
Ο Άτις υπάρχει, οι εποχές χαίρονται,
εγώ κι εσύ τραγουδάμε για τον:
Αττι
Ο Άτις υπάρχει, οι εποχές χαίρονται,
ό,τι υπάρχει, υπάρχει.
Ευχαριστώ.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017



Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΚΟΣ.

=====================

Μες το μαύρο της νυχτιάς
Και στο άντρο της μπινιάς
Ο Σίβα τρώει γη
Η Παρβάτι ψηλαφεί.

Στη στιγμή που δε μπορεί
Στο μετά που προσπαθεί
Ο Γιαχβέ ξεχνά
Η Ινάννα ξεγεννά.

Μαύρη Μάνα Στέρφα
αλάτι σπείρε σε ό,τι ο νους πατά
κλωτσιά σε ό,τι το σώμα γεννά
σίδερο πυρακτωμένο κόκκινο βαθύ
σε ό,τι η ψυχή θα προσπαθεί.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Ε και τι να κανς να πές στη κατάθλα;







-----------------
Το σελέμπριτι Ουροβόρος στην πραγματικότητα είναι δύο φίδια και όχι ένα, ταυτίζονται δε με τα φίδια απ' το κυρήκειο του Ερμή που οι Εβραίοι ονομάζουν Ob και Od και συντελούν στην σημειοδότηση του Aur δηλαδή του κέντρου που σιγοτραγουδάει για το μη-επεξεργάσιμο απ' τις αντιληπτικές σταθερές πάσης φύσεως. Οι γνωστικοί το ταυτίζανε με το επίσης σελέμπριτυ γνωμικό "όπως ψηλά έτσι και χαμηλά" και το ντύναν με τη δανεική προβιά του μηδενός ως κύκλου. Ειδάλλως, μπορεί κανείς να εκλάβει τον Ουροβόρο σαν τη πρώιμη αβατάρα του αυτο-εκπληρούμενου στοματικού έρωτα, δηλαδή ένας τύπος που αυτοτσιμπουκώνεται.



------------------

Στο γνωστό ιερογλυφικό του περιστεριού που κατεβαίνει στη γη παρατηρούμε (1) το Λόγο, (2) την έκφανσή του ενσαρκωμένη, (3) εμάς, (4) τη καθοδική κίνηση της διάνοιας δηλαδή τον Προμηθέα ή Εωσφόρο, (5) το μουνί σαν ουροβόρος που τα περικλείει.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Σημειώσεις απ' τη Πόλη


Απόσπασμα από ομιλία κάποιου σημαντικού προσώπου σαφέστατα, για την καλλιτεχνική διημερίδα για την θρησκευτική ανασυγκρότηση του μποζονιολάγνου προλεταριάτου της Πόλης
===========================================================




(...)
"Αν λοιπόν είναι εφικτό να μη μας αποσπάσει τη προσοχή το γεγονός της αναπόδραστης ματαιότητας που έπεται της προσπάθειας "κατανόησης" του Μεγάλου Λαγουμιού, του Τίποτα (προσπάθεια της οποίας οι ρίζες σαφέστατα γεννήθηκαν στην εμαυλισμένη Δύση των καουμπόηδων και εκείνου του κλόουν με τα χάμπουργκερ και την κόκα κόλα), μπορούμε, με τα καταγάλανα παρθένα πλέον μάτια του βρέφους στην άβυσσο, να αγνοήσουμε δίχως ενοχές την Τριπλέτα αυτή Φως/Μηδενικό Όριο/Φως Δίχως Όριο, η οποία και κατοικοεδρεύει πάνω πίσω και πλαγίως του Στέμματος και να αποπειραθούμε να έρθουμε πιο κοντά στην μεστή νοηματοδότηση αιώνων εβραϊκών τριπίλων μέσω του μόνου μονοπατιού που αυτός ο βλάχος γνωρίζει, αυτό της τέχνης ή της δημιουργικής διαδικασίας και αποτελέσματος, για τους πιο δυσκοίλιους από εμάς.

Για αυτό και δεν επιχειρείται κανενός είδους χιλιοειπομένο τροπάριο να επεξηγηθεί, γι'αυτό και η ανάγνωση του δένδρου της ζωής ξεκινάει από τα φύλλα, δηλαδή ανάποδα, από το 10 προς το Ένα. Εδώ χρειάζεται να αναφερθεί πως:
πρώτον, στη βύθισή μας αυτή στο φαντασιακό, με την προστασία της καλλιτεχνικής μπινιάς αφενός και της σιγουριάς ότι για την πλειοψηφία του κόσμου αυτά είναι "σκουπίδια" και "μούρλες" αφετέρου, απεικονίζουμε το δένδρο σαν δένδρο και όχι σαν κύκλωμα, και αυτό το δένδρο είναι ανάποδα, δηλαδή τα φύλλα και τα κλαριά του κάτω απ' τη γη, και οι ρίζες του χάνονται στο ψηλότερο σημείο του ιλίγγου.
δεύτερον, δε θα γίνει καμία αναφορά στα κλιφοθικά τερτίπια διότι δεν έχει ακόμα αγκιστρωθεί η σιγουριά πως το αντίβαρο στα μούσια του Αιωνίου των Εποχών, η Σκιά του, είναι άξια να καρποφορήσει. Το αντεπιχείρημα πως αυτή είναι μια συντηρητική οπτική επεξεργασιών εκ διαμέτρου αντιθέτων με την έννοια του συντηρητισμού (κι όχι της συντήρησης) είναι δεκτότατο μα όχι για τις ανάγκες αυτής της ομιλίας.
τρίτον, για τις ανάγκες του χρονικού πλαισίου στο οποίο και κινούμαστε, δυστυχώς δε μπορεί να γίνει αναφορά στα 32,2 σταυροδρόμια που ενώνουν τις Αλήθειες αυτές μεταξύ τους, κάτι το οποίο βέβαια είναι ευχάριστο για τον εν λόγω ομιλητή ο οποίος και δηλώνει καλλιτέχνης και όχι μάγος ή εβραίος μυστικιστής, συνεπώς και άσχετος για τους ήδη μύστες από εσάς (γέλια).

 Σε αυτή λοιπόν τη σκαμμένη γη και σε αυτή τη σκαμμένη χώρα, τη λασπωμένη γη και τη χώρα την αφημένη στη σιωπή του ατελείωτου μπιριμπίρι, μια γιγάντια Σφίγγα ορθώνεται στο κέντρο της σιωπής αυτής, ντυμένη με το κρέας των όσων απάντησαν λανθασμένα, το παχύ σκατό όσων απάντησαν μεσοβέζικα, και τον έρωτα όσων ήταν σίγουροι πως απάντησαν με ειλικρίνεια. Η Σφίγγα αυτή είναι τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που πάλλονται αιωνίως, γύρω από το κέντρο που αιωνίως μένει ακλόνητο και σιωπηλό. Εϊναι τα τέσσερα σημεία του σταυρού και το κρυφό του πέμπτο σημείο στο κέντρο της καρδιάς του εσταυρωμένου. Είναι οι τέσσερις ακτίνες του άστρου της αυγής, που η καθεμιά γεννάει το παιδί και εραστή της, και μαζί στη λαγνεία της σάρκας γίνονται το οκτάστερο της Ινάννας. Είναι η Λάκσμι όταν κοιμάται και ονειρεύεται αυτόν που στα γόνατά του θα καθίσει, και αυτός θα είναι ο Θρόνος και αυτή η Αυτοκράτειρα. Είναι τα χερουβείμ του Ιεζεκιήλ και είναι η Ίσιδα πριν νυμφευθεί. Είναι η Γη και η γη με τα καλαμπόκια που φωτίζονται απ' τον κίτρινο ήλιο του Βαν Γκογκ, που καταριέται η Περσεφόνη πριν της υποσχεθεί ζωή πέραν των ζωών. Είναι η παρθένα πριν γεννήσει δίχως ψωλή να εισβάλλει στο μουνάκι της, είναι το αγωνιώδες ερώτημα που απαιτεί απάντηση, είτε πιστεύεις σε παππούληδες στα σύννεφα, είτε θεωρείς πως το τέλος είναι η επιστροφή στο Φως/Μηδενικό Όριο/Φως δίχως Όριο, σκώληκες και το σύμπαν σαν μήτρα. Είναι η στιγμή που σφίγγουν τα κωλαράκια.


Όταν τα κωλαράκια σφίξουν και οι σούφρες κλείσουν, με καθαρό νου και στεντόρεια φωνή μπορεί ο αδαής που μέχρι πριν σα μέτοικος της μαλακίας με το σακούλι του στο στυλιάρι και στον ώμο περπατάει στο κενό δίχως να το πάρει χαμπάρι (γέλια), μπορεί ο Αιωνίως Αδαής άρα και Αιωνίως Αγωνιστής άρα ιερός και απαραίτητος να κραυγάσει: Ω, οι Τρεις Κολώνες!
Οι Τρεις Κολώνες, αγαπητοί μου. Γιαχείμ, Μποάζ, Χιράμ. Έλεος, Αυστηρότητα, Ισορροπία. Συγχωρέστε μου την κατά πάσα πιθανότητα κατακρεούργηση της προφοράς (γέλια και βήχας). Η χρήση του Χιράμ σαν η τρίτη Κολώνα γίνεται αποδεκτή με αυστηρώς καλλιτεχνικά κριτήρια και όχι θρησκευτικομαγικά, τουλάχιστον ως προς τις ελευθερίες που παίρνονται στην ανάγνωση των θρησκευτικομαγικών κριτηρίων. Δηλαδή: ο ρόλος του Χιράμ σα χτίστη και μύστη, παράδειγμα και αβατάρα του αρχαιοελληνικού μέγιστου ιδεώδους του ρέγουλου. Η τελετουργική του δολοφονία από την τάξη των εργατών μα όχι πλήρως μαστόρων, με 3 δολοφόνους να του σκάνε και από μία, με τα 3 εργαλεία της δημιουργίας του ναού, του χτίστη ή τέκτονα, ενώ κάθε φορά αυτός αρνείται να τους αποκαλύψει το μυστικό σήμα των Μαστόρων. Το γεγονός ότι σαν κατασκευαστής των Γιακείμ και Μποάζ στέκει στο κέντρο το οποίο αναγκαστικά υπάρχει για να διασχίζεται απ' τον δημιουργό του και τον οπιονδήποτε δεν είναι δημιουργός του."



Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
=====================================



1) ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

Κάθε πολίτευμα που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται το κύρος της διανόησης για να επικυρώσει το τι ορίζεται ως "κουλτούρα". Κάθε αντιγνωμία που σέβεται τον εαυτό της χρησιμοποιεί αυτό το γεγονός σαν αφετηρία για να γεννήσει την όποια "αντικουλτούρα", "αντι-κουλτούρα", "αντεργκράουντ κουλτούρα", "ψευδοκουλτούρα". Μια κουλτούρα που βυζαίνει απ' τα στήθια του νεκρού κόσμου, μια κουλτούρα τσιφλικάδων είναι μια κουλτούρα εντυπώσεων και συνεπώς φιλικά προσκείμενη στη λογική του εμπορεύσιμου προϊόντος ("θα κάνω έκθεση με σκατά σε ένα καμβά και ένα κείμενο 5 σελίδων-καταπέλτη στην ανισότητα των φύλων όπως εκφράζεται στο πόλεμο στο Ιράκ"). Μια "αντικουλτούρα" που μάχεται της εμπορευματοποίησης θα μετατραπεί σε εμπορεύσιμο προϊόν όταν συνειδητοποιήσει το ότι δεν εξαρτάται απ' αυτήν η ισχύς του μηνύματός της ("δεν υπάρχει κουλτούρα υπάρχει κομούνα και ύστερα"_).  Μια τέχνη που ξεχνάει ή ακόμα χειρότερα αγνοεί την αδιάσπαστη σχέση της με το περιβάλλον, άρα με τη φύση είτε αυτή εκφράζεται σαν φασιστικά βουνά ή Πανικά δάση είτε σαν τσιμεντένιος θάνατος της Πόλης, ασχέτως αν εκφράζεται σαν απόρροια της γραφής ή σαν κομπολόγι δεκαετιών της τριβής, είναι μια τέχνη καταδικασμένη να χειραγωγηθεί πιότερο απ' όσο μια τέχνη χειραγωγείται ήδη, απ' τη στιγμή που συμμετέχει στο τσίρκο που λέγεται "Εδώ και Τώρα".





2) ΛΑΜΑΣΟΥ
=============

Η αλήθεια είναι ότι όταν ανοίγεις διάπλατα τη σάρκα σου λες και είν' αυλαία,
μέσα σου βλέπω αυτό που πάλλεται και αυτό που πάλλεται
το ονομάζω "Ο Κόσμος".
Αυτός ο Κόσμος, ο φοβερός και υπέροχος.
Εκεί που σπέρνεις στη γη φωτιά και φυτρώνουν κύβοι
Κει που μέλλουσες μανάδες με τούρλα τη κοιλιά καταριούνται αυτό που θα βγάλουν από μέσα τους  διότι φοβούνται αυτό:
Αυτόν τον Κόσμο, τον Σιχαμένο και Πανέμορφο.
Εδώ που σκυλιά ετοιμοθάνατα μασουλάνε τη τροφή των ήδη νεκρών,
εδώ που λέλουδα ανθίζουν μες το χρυσό της ηδονής του αδερφοκτόνου,
εδώ που κτήνη μοιάζουν με ανθρώπους μα δε το δέχονται ποτέ-
σε αυτό το Κόσμο τον Φοβερό και Υπέροχο,
σε αυτή τη μέρα, τη Μέρα της Ομορφιάς και Βίας,
που δε λέει να τελειώσει όσο και να χτυπιόμαστε στο έδαφος σα τα χταπόδια,
όσο και να προσκυνάμε αυτό το Κόσμο,
το Κόσμο το Σιχαμένο και Πανέμορφο.



3) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
--------------------------------------------------------------------

Σα θεριό τις νύχτες του χειμώνα
διαμελίζω ό,τι απειλεί να διαμελίσει το πώς όλα κινούνται
και το πώς τα βλέπω να κινούνται-
σα λυσσασμένο κτήνος αλυχτώ στα βουνά της δύσης
κι ύστερα
κάποιος μαλάκας φτιάχνει ΜακΝτόναλντς από δίπλα
και γαμιέται η φάση.


Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Αυτό που επιμένει, όταν όλα παύουν να υπάρχουν






1)Αυτό που επιμένει, όταν όλα παύουν να υπάρχουν.
-----------------------------------------------

Αυτό που επιμένει, όταν όλα παύουν να υπάρχουν· αυτό που βαπτίστηκε αβατάρα απ'την Αρχή που τελματώνει.
Ο πρώτος ήχος, συνεπώς και η γέννηση του παρθενικού αντίλαλου.
Αυτές οι εποχές, αυτές οι μέρες των μεγάλων νικών, των μεγάλων ανδρών της ιστορίας, καθώς και του επικείμενου θανάτου τους- αυτές οι εποχές που σχίζουν τον χρόνο στα δύο, συνεπώς σκίζουν και τον ορίζοντα- που σκίζουν τον ουρανό στα δύο με τόση πειστικότητα, που θαρρείς πως τόσα χρόνια αγνάντευες ένα κουφάρι αδειανό. Διότι:
Αυτός ο ουρανός μοιάζει με δέρμα.
Αυτός ο ήλιος προδίδει. Αυτά τα νέφη ρουφιανεύουν.
Αυτή η βροχή αντί να χαϊδεύει, σουβλίζει.

Ο χρόνος θέλει να με θυσιάσει στου βουνού τη κορυφή,ο χρόνος είναι ο φονιάς του χρόνου, σα παιδί του λοιπόν, μοιράζομαι αναπόδραστα τις ίδιες ποιότητες μ'αυτόν, και είμαι εδώ, σ'αυτη τη στιγμή που είναι ιερή, είμαι όμως κι εδώ, σ'αυτή τη στιγμή που σα κατάρα με κρατά στη προσμονή και τη λαχτάρα.

Δοξάζουμε την Ιδέα του Άτριχου πιθήκου που προσμονά να κατακτήσει παρυφές ανώτερες απ' το εύρος της ψυχής του,
θαυμάζουμε την προσμονή του αυτή να γίνει το πιθήκι Ιδέα και η Ιδέα πιθηκίσια.
Παρ'ολ'αυτά, είναι επίσης αλήθεια να ισχυριστούμε πως,
ακόμα και ο αρουραίος έγινε Βασιλιάς,
όταν του χαρίσανε θέα απ' το Βουνό.



======

2) Λογικό.
-------------------------------

Δε νοιάζεται ο ουρανός για τη μιζέρια του ανθρώπου· ούτε η βροχή για της ύστατης στιγμής το κρότο.
Μήτε αλλάζουνε τα σύννεφα μορφή, για να γλυκάνουνε ουλές και ψευδαισθήσεις· μήτε η θάλασσα τραντάζεται και αλυχτά,
για του νεκρού τα σάβανα.
Τις εποχές δεν τις ενδιαφέρει το μοιρολόι της μάνας στο βρεφικό το νεκροκρέβατο· Ο ορίζοντας δεν κλαίει για όσα δεν κατάφερες ποτέ.
Το λέλουδο δεν ανθίζει για να επιβραβεύσει τους κόπους κανενός· ούτε μαραίνεται το χόρτο από στενοχώρια για του ανθρώπου τις πληγές.

======

3) Θεϊκός Παιδοφιλολογος
------------------------------

Στο εδώ και τώρα,
στο παρτέρι με το λέλουδο που είναι ο Σατανάς,
στο πηχτό σκατό
που περιμένει ο Θεός ν'ανθίσει.

======

4) Δε φωνάζω, υποκίπτω
----------------------------

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΝ ΑΒΡΑΑΜ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΦΑΞΕΙ ΣΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΤΗ ΚΟΡΥΦΗ, ΜΙΑΝ ΑΥΓΗ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΕΣ:
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΕΓΩ-
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΑ ΚΑΤΑΡΑ ΜΕ ΚΡΑΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ.



Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Η αλήθεια της Λαμασού






1) ΤΟ ΚΩΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ
Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
==================================

"16 χερουβείμ!" φώναζε ο παλαβός πριν φουντάρει κατά λάθος στο γκρεμό.
Σα να'θελε να μας προειδοποιήσει για μια κατάρα που περιμένει να βγει από
μουνιά που λέγαμε μεταξύ μας "Λοιπόν παιδιά γι'αυτά τα μουνιά δε μιλάμε πλέον",
"Εντάξει;".

Ο Οιδίποδας καλά την πάτησε γιατί καύλωσε με την πάρτη του,
ότι απάντησε φίνα και υπέροχα στης Σφίγγας το ερώτημα,
και γι'αυτό μετά επαίτης τυφλός πρεζάκιας σεργιάνιζε παντού,
ενώ η Σφίγγα στη πραγματικότητα, αντί να τον ρωτήσει για τα γενοφάσκια
της φυλής του,
τον ρώτησε για τα γενοφάσκια της δικιάς της,
που ήτανε δικιά μας.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ
====================================================================




1) Ποια είναι η ουσία τουνα βουτάς στα νερά που στα ίδια νερά και οι παππούδες σου κολυμπάγανε; Εκτός από την συνειδητοποίσηη της ψευτιάς του "κάρμα" σα πάρεδώσε εμπορευματικής χροιάς; Ίσως να αισθανθεί κανείς ανθρωπότερος των ανθρώπων ξεκαθαρίζοντας μπρος απ' τα μάτια του και μπρος απ' τ'αρχίδια του πως η σιγουριά δεν ψοφά πριν απ' τα οστά: ίσως η ποίηση της θάλασσας και το κεφαλοκλείδωμα αυτής με το θηλυκό του φεγγαριού και τις φρίκες που αυτόκερνά να ξυπνά αντανακλαστικά απαγορευμένα για τον αντίστροφο αυτόν, νεκρό κόσμο. Ίσως απλά ο ψαράς να φορά τη προβιά της αρκούδας και αντί να καβαλάει ξύλα που επιπλέουν να αρχίζει και να τραβάει σφαλιάρες στα ρυάκια, εκεί, που ο σολωμός κολυμπά κει που κολυμπάγανε και ο σολωμοί οι Πρεσβύτεροι.





2) Σκατά φωτιά κορμιά:
Η μουσική που αντηχεί στα κόκκαλα του ψες και αυτή που θα αντηχεί όταν η γη γίνει κόκκος άμμου και όταν η κρυφή ιστορία της γενιάς μας φανερωθεί μπρος απ' τα μάτια των νεογέννητών μας που περιμένουν να πέσουν απ' το μουνί στη πηγάδα στο κενό.
Ω, άμα αόρατα πλοκάμια είναι οι γαλαξίες, και αν αντί γι'αστέρια που ζαχάρωνες νύχια γαμψά περιμένουν τη  στιγμή που θα παραιτηθείς,
αν δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να λογίζεσαι ανθρωπότερος του ανθρώπου,
αν καμιά ανταμοιβή δε περιμένει τη ληγούρα του εξανθρωπισμένου Ιησού,
αν πρέπει να φορέσω τη προβιά από σκατά για να θυμηθώ πώς είναι να αφοδεύει κανείς,
ω νεαροί μου άνδρες μας κορόιδεψαν!
η σύγκξρουση είναι το μόνο που κατάλαβα και το μόνο που θα υπάρχει μετά από μένα
ένας κόσμος μουνί και μια θέληση να τυφλωθώ και να μη γνωρίζω τίποτε μηδέν και πουθενά
κάθε φορά που πρέπει να μπει τάξη στο μπουρδέλο μας να ανοίγει ο ασκός και χάος να μας νανουρίζει και να μας περικυκλώνει

και στο τέλος της ημέρας, ε, στο τέλος της ημέρας,
όλα θα είναι όπως ήταν, και όλα θα είναι όπως φτιάχτηκαν να ήταν.


=================

3) Τη βροχή δε τη νοιάζει η μιζέρια του ανθρώπου
μήτε το παχύ χορτάρι μοιρολογάει για τα όσα χάσαμε σα γένος.
Η λάσπη του Αυγούστου αγνοεί το κλάμα της μάνας μπρος απ' το άδειο βρεφικό κρεβάτι
και ο ήλιος του Σεπτέμβρη διασκεδάζει με τη σιγουριά του αυτόχειρα.
Αν ξέρει ο χειμώνας πως θα ξανάρθει και αν ξέρει ο θάνατος πως θα ξανάρθει
γιατί να με νοιάζει αν η ψυχή μου υπακούει σε κανόνες τρίτων;

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Διάδημα Τρίτο





ΔΙΑΔΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Ή, ΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ
=================================================================

Κάθε προφητική  και θεϊκή φιγούρα, ή, για να είμαστε συνεπέστεροι στην ιστορία της παράνοιας του γένους μας, κάθε θρησκευτικής στόφας κεφαλή που σέβεται τον εαυτό της, φροντίζει ώστε να γίνει κατανοητό στη πλέμπα, στους λεπρούς του Μπίθουλα, ότι η αφύπνισή της που σνομπάρει πλέον τη σάρκα, ταυτίζεται με την έξοδό της από τη Σπηλιά.
Θες τον Μίθρα τον Λογιστή πριν σφάξει το Ταυρί και φορέσει το στέμα του από Ήλιο κι Αίμα; Θες τον Μωάμεθ να τρώει τη Πρώτη Φρίκη απ' τον Γαβριήλ στη Μέκκα; Θες τον Ιησού να βαράει σφαλιάρα στη Λίθο που μέχρι πριν στέγαζε το πτώμα του; Θες τον Γκαουτάμα να κοιτάει ένα λέλουδο ν'ανθίζει κάτω απ' του Μπόντι τη σκιά-σπηλιά; Θες τον Ζαρατούστρα να τεντώνεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια μπρος απ' το φως της αυγής και να σιγομουρμουράει "σκουλήκια!"; Θες τον Βίσνου να κουκουλώνεται με του Σέσα τη προβιά στου σύμπαντος τη πλάνη, πριν ο χρόνος γεννηθεί και τον γεννήσει και τον αναγκάσει για εννιά φορές να γίνει το κατέβασμα σε μας; Θες τον Ορφέα να τον πίνει απ' την αγάπη και την περιέργεια; Θες τον νταβατζή-προφήτη Ηλία-Ήλιο να διατάζει το κοράκι που τον διατάζει να τραφεί;
Θες τον Γιουνγκ να συμπυκνώνει τη σπηλιά και την υπόγα με το ασυνείδητο; Παίζεις έτσι μπάλα; Κομπλεδούρα.

Ο λεπρός της new-age τεμπελιάς και αποχάυνωσης θα σου πλασάρει την υπεραπλουστευμένη αυτή μορφή χαπακίου: "Γνώρισε το ασυνείδητό σου, κατέβα χαμηλά και νιώσε τον εαυτό σου και γίνε φίλος με αυτόν λοιπόν- και φυσικά τρίψου με χαλαζία νεκράς θάλασσας και γαργάλισε τ'αρχίδια σου με τρίχες από γριά Τσερόκι 126 χρονών". Δεν είναι υπέροχο πώς ο αντεστραμένος, νεκρός-κόσμος, βρίσκει στο πρόσωπο της κούφιας αντικουλτούρας (η οποία αντικουλτούρα μάλλον απ' τα γεννοφάσκια της είναι κούφια και λειψή) τον ιδανικό τελάλη-καλλιτέχνη της μεταφυσικής φτήνιας, τον φιδέμπορα της εύκολης λύσης που βαφτίζεται ιδρώτας και εναλλακτικό "lifestyle", μιας και απ' τη μία παινεύεται για τις επιστημονικοφανείς της σαχλές μουρμούρες, απ' την άλλη βρίσκει πάτημα στην ομιχλώδη καταγωγή των βάσεών της (που και η ίδια αγνοεί) και με περίσσεια ευκολία του ζητιάνου της πούτσας με στεντόρεια φωνή γκαρίζει: "Μα δεν είναι έτσι ακριβώς, η τετρακτύς γύρισε κωλομπρούμυτα!"; Δεν είναι μια μεγάλη, αναντίρρητη νίκη του κρέατος (εμάς) σαν εμπόρευμα, να κοροϊδεύει τον ίδιο του τον εαυτό, όταν τα Μέσα Παραγωγής και Καταστολής του ό,τι το γεμίζουν Νόημα, να του κλείνουν υπαινικτικά το μάτι, προσφέροντάς του τη Νιρβάνα με Μισό Μισθό το Μήνα;

Κανείς δε μπορεί να διαδώσει με την ευκολία της αρκούδας που βαράει σφαλιάρες το ποτάμι, ότι η Σπηλιά σαν Έξοδος, απαιτεί μια ήδη υπάρχουσα Σπηλία σα τρύπα στο στομάχι, μα είναι κάτι το οποίο θα'΄πρεπε σα παιδικό τραγούδι να διδάσκεται απ' το που βγούμε απ' τη Μουνάρα που μας έφτυσε. "Ομοιοπαθητική" δε σημαίνει μόνο να γελάς ενώ σε τσιγκλάει η πηρούνα της καθημερινής μας νέκρωσης, η σπιθαμή ζωής που με ευχαριστίες ή κατάρες δέχεται το κρέας, το σκεπτόμενο κρέας που αλυχτά με μέτρο τις βραδιές με το επιτρεπτό φεγγάρι. Σημαίνει επίσης να γελάς όταν το νεύρο απ' το πόδι ως το μυαλό τεντώνει σα τόξο έτοιμο να βαρέσει δίχως στόχο. Να δεχτεί κανείς πως αυτός είναι ο κόσμος ο συνεχώς άδικος, αυτός ο κόσμος ο τρομακτικός κι υπέροχος. Στείλε φρίκες στη ψυχή σου κι ας μην υπάρχει.
Το "κάρμα" σαν δούναι και λαβείν καλών προθέσεων και πράξεων ώστε να ζητιανέψει κανείς μια καλύτερη θέση στο τροχό της σαμσάρας είναι μια ύστερη χριστιανική, και στο πυρήνα της, συνεχιστή του νεκρού κόσμου σάρκας-σαν-εμπόρευμα, εφεύρεση. Η μαλακία και η αδικία ποτέ δε θα εξαργυρωθούν, ποτέ δε θα εκλείψουν. Ποτέ και πουθενά. Είναι η συνειδητοποίηση της διαιώνησής τους, που αναπόδραστα, οδηγεί και σε αυτό που οι λεπροί θα αναγνωρίσουν σαν: "ομοιοπαθητική".


--------------
Εμπρός λοιπόν!
Εσύ, Μίθρα, πριν σφάξεις τον Ταύρο που'σαι συ πριν γίνεις Μίθρας!
Εσύ άνθρωπε, σκατό του κόσμου όλου,
πήδα στο κενό,
με τη σιγουριά που μόνο ένας θεός κατέχει!

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΜΟΥΝΑΡΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ, ΚΑΥΛΙΑΡΑ ΜΟΥ ΑΙΩΝΙΑ


Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ:
----------------------------------------------------------------------




1) ΝΑ ΦΑΣ
----------------

Αγαπητό μου πτώμα πρώτη φορά σ'ακούω και πρώτη φορά γίνεσαι σημείο αναφοράς των αυτιών των ματιών και των άκρων των ούλων μου-
Ό,τι γεύομαι έμαθα να πιστεύω
Ό,τι δε νιώθω περιμένει να.



2) Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΗΓΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΠΙΕΙ.
================================================

Νεαροί μου άνδρες νομίζω ότι μας κορόιδεψαν:
Καμιά πτώση με το στανιό δεν λογίζεται για θυσία,
και αν πετσοκόψεις μισό άνθρωπο κανείς δε θα ξεροκαταπιεί δίχως αύριο-
Η Μεγάλη Πηγάδα περιμένει να ρουφήξει ξανά,
Η Μεγάλη Πηγάδα απαιτεί.





3) ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ, ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΑ ΜΟΛΥΒΙ
---------------------------------------------------------------------------------------------------

"Μια αίθουσα γεμάτη χρυσά αγάλματα ξεχασμένω θεοτήτων
-που κανένας δεν επικροτεί πλέον στα φωναχτά μα όλοι ξεματιάζονται και καλύπτονται απ' την ανάγκη του να δεχτεί κανείς ότι  μια χορωδία από παλάμες κι ένα χασμούρημα είναι ταυτόσημο με την απεξάρτηση απ' τον ομφάλιο λώρο του Πατέρα-
μια αίθουσα γεμάτη επιχρυσωμένα αγάλματα ξεχασμένων θεοτήτων.





4)ΛΑΚΣΜΙ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑ
====================

Της Λάκσμι η κωλάρα
είναι η ισορροπιστική δύναμη απ' το πουθενά
που κάνει τον άνθρωπο-κτήνος
που πριν φόρεσε του δαίμονα τα εντόσθια σαν νυφικά,
να μοιάζει πειθήνιο όργανο του Τώρα.
Μουνάρα μου ατελείωτη,
Καυλιάρα μου αιώνια.

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΟΚΑ






1) ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΕΙΜΑΙ;
----------------------------------------------

Το σημείο επιβάλλει
Η γραμμή πιστοποιεί
Η κορυφή κλείνει το μάτι
Η τετράδα





2) ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
-------------------------

Αυτός ο κόσμος ο τρομερός και υπέρλαμπρος,
ο κόσμος ο φρικτός κι υπέροχος
αυτός ο κόσμος που αν μεθαύριο χανόταν, όλο και κάποιος
θα βρισκότανε να γράψει γι'αυτόν σαν επικήδειο:
"Κείτεται δω χάμου ο κόσμος ο φρικτός κι υπέροχος,
ο κόσμος ο τρομερός κι υπέρλαμπρος".

Κι αν ποτέ λείψεις, κι αν ποτέ σου γίνει ανάμνηση αυτός
ο κόσμος ο τρομερός κι υπέρλαμπρος,
ίσως φρικτός κι υπέροχος,
 πάλι θα σιγομουρμουράς τα βράδια που δεν έχει βρόχα
"Πού να'ναι πια αυτός ο κόσμος,
αυτός ο κόσμος ο τρομακτικά πανέμορφος,
τι να κάνει πια ο κόσμος μας ο τρομερός κι υπέρλαμπρος,
ο κόσμος μας με κρέατα σκατά και έρωτα,
ο κόσμος μας ο φριχτός κι υπέροχος;"

Κι αν ποτέ δεις ότι στο γόνατο δε κάθεται θεά
ότι δεν αράζει τη κωλάρα της η Μεγάλη Ιδέα,
πάλι στο κόσμο θα γυρίσεις,
αυτό το κόσμο τον τρομακτικό κι υπέροχο,
αυτό το κόσμο τον φριχτό κι υπέρλαμπρο,
αυτό το κόσμο τον χαοτικό, τον κόσμο τον σίγουρο,
τον κόσμο πριν τον σιχαθείς και πριν τον αγαπήσεις.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ


Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ
==============================================



1)Ο ΠΡΑΧΛΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ
--------------------------------------------------------------------------------------

Σα βρέφος καταπίνει φωτιά η μηχανή που παράγει Αγίους-
Σα μηχανή το βρέφος που έγινε Παιδί καλμάρει Θεούς.
Αν η ψυχή υπάρχει και σινιάλα δίνει μπρος απ' τη φωτιά-
Παιδιά είμαστ' όλοι ακόμα και καλμάρουμε Θεούς.




2)ΟΥΓΚΡΑ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑ, ΑΓΚΟΡΙ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑ
============================================

Αυτό που βλέπεις πάνω μου,
δεν είν' φωτιά, όχι,
Δε καίγομαι, μαλάκα, γουστάρω.
Δεν είν' βενζίνα,
ουτ' αναπτήρας.

Μες τη πλατεία,
με τζίνα, κι ένα φόκο,
άνθρωπος από φωτιά,
να αγκαλιάζω περαστικούς και μικρά παιδιά.

Σα το μοναχό για το Θιβέτ,
αλλά στ'αρχίδια μου το Θιβέτ.

Και στο τέλος,
αυτό που θα μείνει,
μια καμένη σάρκα, σα να'ναι σόλα,
δέρμα δίχως πνοή,
αυτό θα στο δώσω να δεις,
να δεις,
από που προέρχομαι.

Υπάρχει η ώρα για λόγια
και υπάρχει και η ώρα για κνούτο,
φέρε μου ένα όπλο,
και θα σου πω για "σταλινισμό".







3)ΠΡΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ:
-----------------------------------------

Έξω απ' το σπιτικό σου,
πλανάται σα στοιχειό,
η βία που φοβάσαι,
είν' ήδη εδώ.
Ειν' ήδη εδώ,
Ειν' ήδη εδώ.





4)
---------------

Τα καντήλια φωνάξανε μισή ζωή που δεν έληξε ποτέ-
Τα στόματα μένουν μουγγά να κοιτάν τα σύννεφα-
Η σάρκα αγανακτεί, η καύλα αδημονεί,
Ο Σίβα που κοιμάται είναι το μουστάκι του Στάλιν
που περιμένει μια σφαλιάρα να ξυπνήσει
να ρίξει ζεμπεκιά
να πυρπολήσει το σύμπαν όλο

και μετά απ'όλα αυτά,
σ'αγαπάω πολύ, σ'αγαπάω τρομερά,
σ'αγαπάω μέχρι το τίποτα να με τραμπουκίσει,
να μου πει δηλαδή: "Ως εδώ".
"Ως εδώ. Από δω και πέρα, φίλε μου,
είσαι ό,τι σε γέννησε,
είσαι ό,τι θα σε γεννήσω".

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ναρασίμχα







Ποια ήταν τα εργαλεία που χτυπήσανε του Χιρανιακασίπου τα συκώτια, ποια ήταν τα εργαλεία που σκίσανε του Χιρανιακασίπου τα σαρκιά; Τα νύχια της Σφιγγός. Διότι τι ήταν η τέταρτη Κατάβαση του Θείου, πλην μιας Σφίγγας- πλην του σταδίου εκείνου του πνευματικού momentum πριν τον άνθρωπο που χάσει την τριχιά, το πύρινο μαλλί και τα δόντια που μασάν επειδή απαιτούν να μασουλήσουν; Οι Βέδες αντηχούν σε ένα μονότονο ρυθμό σα μέλισσες στ'αρχίδια του ευνούχου, και όλες μαζί δίνουν μορφή στη Τέταρτη Εποχή το Σωτήριον Έτος του Κυρίου 1400 π.Χ:

"¨σα κάποιο αγρίμι, μοχθηρο, που αναζητεί λεία, που τριγυρίζει τα βουνά".

Η πρώτη υπόνοια ότι ο άνθρωπος και η σκιά του αλληλομαλακίζονται με αγάπη και βία καθώς πετσοκομένο δέρμα από μέχρι πρότινος υγιέστατα καλοστημένα πέη σκεπάζει τη γη όπως η μάνα σκεπάζει το άρρωστο βρέφος με τομάρια και ψήνεται στο πυρετό μαζί του και ας μην έχει πυρετό, οι βάλανοι του χτες, σκληρές σαν υπόσχεση ανδρός, πυρακτωμένες μωβ και κόκκινες και έτοιμες να χύσουν την πλάση όλη μέχρι ψες και σήμερα ανοιγμένες στα δύο σα σταφύλια βρώμας, κρεμασμένες στα αμπέλια ξεσκισμένες λιπόσαρκες λεπρές να γεμίζουνε τη γη σαν κάτι αχρείαστο. 

Η ιστορία των Μεγάλων Ιδεών είναι η ιστορία του ανθρώπου: περήφανου, επικίνδυνου, τρομακτικού και υπέροχου. Που δεν ανέχεται θεό πάνω απ' το κεφάλι του, επειδή κατανοεί πως η ανάγκη για το "θείο" είναι αναπόδραστη ό,τι προβιά κι αν φορέσει, και κατανοεί ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Ας καεί η γη μέχρι να μη ξαναξεράσει ναούς και μοναστήρια: συλλογικά θα γίνουμε από Σκατό Προμηθεύς, και Άγιο Φόκο θα μοιράζουμε στο δίκαιο πογκρόμ των ηττημένων- κι ύστερα θα δούμε πως αβατάρες γίναμε, μιας και αναπόδραστα οι Μεγάλες Ιδέες μέσα μας κολυμπάνε όπως κι εμείς στις ίδιες θάλασσες που κολυμπάγαν κι οι παππούδες μας κολυμπάμε, και θα γελάσουμε, ω θα γελάσουμε, καθώς τα νεογέννητά μας περιμένουν κάτω απ' τα πόδια μας, στη καμμένη πλέον γη, να σκάψουμε, να τα αρπάξουμε, να τα σηκώσουμε στις φλόγες κι αυτά, μέχρι να έρθει το πρωί και οι φωτιές να είναι πλέον περιττές. 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σημειώσεις απ' τη Πόλη

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
==========================================



1)
--------

Δε περίμενα ποτέ τίποτε περισσότερο από ένα χειμωνιάτικο κιόσκι δίχως κόσμο, απ' αυτό που εν τέλει προσέφερε και κείνο το χειμωνιάτικο και καθ'όλα καυλωτικό βράδυ- λίγη ησυχία για τη ζητιανιά των γεννητικών σου οργάνων. Και δεν ομιλεί κανένας για αυτή τη ζητιανιά τη μίζερη, τη βαμπιρική ανάγκη να ρουφήξεις εις βάρος της καμπυλότητας του είναι του διπλανού- όχι, μιλάμε για παστρικά πράγματα, πατροπαράδοτα: το κρύο σαν αφορμή να ανασκουμπωθείς και δίχως άγχος να ξεδιπλώσεις ό,τι ξεδιπλώνεται στη διπλανή ησυχία.

Το μέρος έχει γυάλινα παράθυρα κοντά στα δυόμισι μέτρα ύψος αντί για τοίχο από γυψοσανίδα, συνεπώς μπορεί κανείς και χαζεύει το βοριά με την ησυχία του, από εντός, ενώ ο βοριάς βαράει αβέρτα τα δέντρα που δεν έχτισε κανείς- βλέπεις, το κιόσκι ήταν φτιαγμένο στο κέντρο μιας πλατείας πλακόστρωτης, ακριβώς δίπλα από την θάλασσα. Η πλατεία σχημάτιζε ένα "Ν" και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το πώς τεκμηριώνεται αυτή η θα'λεγε κανείς αρχιτεκτονική ατασθαλία, γενικώς ακούγονται ράδιο αρβύλα φήμες περί συνωμοσίας ερπετοειδών-ρεπτίλιαν Εβραίων τεκνο-μασόνων, μα δεν με ενδιέφεραν ποτέ αυτές οι παράνοιες πέραν του γεγονότος του γέλωτα, συνεπώς δε γνωρίζω λεπτομέρειες άλλες. Απόψε με ενδιέφερε απλά, άλλωστε, η ησυχία, τα γεννητικά όργανα, ο Ναρασίμχα και το κιόσκι.

(*ας πάψουμε να το αποκαλούμε "κιόσκι", βέβαια, από εδώ και μπρος θα αναφέρεται σαν "μπαρ", μια λέξη λιγότερο θελκτική στο αυτί του κουρασμένου από περιττολογίες, μα σίγουρα πιο κοντά στη πραγματικότητα, αν την αποδεσμεύσει κανείς απ' τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες για διαχωρισμό αντεργκράουντ-καθεστώς, βουκολικό-τσιμέντο, πλέμπα με στυλ-μαλάκες κλπ κλπ)
(θέλω να πω, μπαρ ήταν το μέρος, έτσι παρουσιαζόταν, έτσι το αποκαλούσαν οι αυτοί που το έτρεχαν- ένα ζευγάρι χονδρών μα ευτυχισμένων κυβερνο-χίμαιρων το γένος των αγριογούρουνων από επιλογή λόγω του Βαράχα-, σέρβιρε ποτά, είχε ανθρώπους να σερβίρουν ποτά, κλπ κλπ)

Ήξερα ότι θα είχε ενδιαφέρον καθώς παρατήρησα ότι ενώ ο κόσμος ήταν λιγοστός, δυο όμορφες γυναικάρες επέλεξαν να καθίσουν δίπλα μας, εμένα και του συνοδοιπόρου μου του Κοντού Κυνικού, σχεδόν κολλητά στη μπάρα μπροστά, ενώ η υπόλοιπη έκταση της μπάρας ήταν άδεια, αυτοκινητόδρομος, πορτοφόλι. Ναι, μιλάμε για δυο πανέμορφες γυναικάρες για τα μάτια τα δικά μου, με τις ματάρες τους, τις μαλλάρες τους, τα μικροσκοπικά στοιχεία του προσώπου που τις κάνανε ανθρώπους και όχι αχαμνά. Έμεινα για λίγο να σκέφτομαι πάνω σε αυτό, δηλαδή, πώς ο χειμώνας, όσο τοξικός και να'ναι πλέον όταν αντί για βροχή πέφτουν φλόκια και σκατά από τους τσιμεντόγλαρους και τα νεκρά γεράκια με τις βενζίνες, πώς ο χειμώνας πάντα προϊδέαζε για τη διαιώνιση της φυλής των τάδε και των παρατάδε, και κατέληγα πως αυτό το είχα συνδέσει με τις σπηλιές που ξέρω πως ζούσαν οι πιθηκοπρόγονοι, και πως έξω έχει κρύο και μεις οι δύο είμαστε χώρια, συνεπώς, ας ρίξουμε μια γαμησάρα ατελείωτη και προφανώς δε θα σε χύσει ο πιθηκοπρόγονος στα βυζιά αλλά μέσα, μέσα, όλο και πιο μέσα, μέσα στο φως, απίστευτο πώς όταν λες σε ένα πνεύμα "πήγαινε στο φως!!!" για να φύγει απ' το πέπλο της Μάγιας, είναι το ίδιο με το να ψιθυρίζεις στα χύσια σου όταν θες παιδί και πριν τα τρίψεις σε ένα μουνί "πάρτο όλο ευθεία και όπου βρεις φως μπες", εγώ δε γουστάρω το γινγιανγκ και το ιτσίνγκ που γέννησε απαραίτητα μα μ'αρέσει να παρατηρώ τα δίπολα, νεκρίλα-σπέρμα και τα ρέστα, το λοιπόν στη σπηλιά ο χειμώνας κάνει φυλή και είμαι σίγουρος ότι δε θέλω να κάνω φυλή αυτή τη στιγμή αλλά θέλω το τι προσφέρει η σπηλιά το χειμώνα, είμαι πολύ ντροπαλός με τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για μένα αλλά για να αποκτώ διπλή ταυτότητα λέω πως απλά είμαι σκληρός άνδρας, σκέφτομαι έναν μέηνστρημ τρόπο για να πιάσω κουβέντα με τις γυναικάρες και να τους πω αυτά αλλά με πιο καθημερινό, απέριττο και λιγότερο επιβαρυντικό για τη συνομιλία τρόπο, απ' αυτόν που τα σκέφτομαι αυτά, ταυτόχρονα το άγχος αρχίζει και βαράει, "πες κάτι γρήγορα με εκπτώσεις, δε πειράζει" λέει ο Εγώ που επέλεξα δυστυχώς, "μα δε γίνονται αυτά τα πράγματα" απαντώ ο Εγώ που μιλάει τώρα, "ε κάτσε να το συζητήσουμε", και ξεκινάει η Αέναη Πάλη για το Τίποτα, πριμοδοτημένη απ' το έτσι της βενζίνας που λένε στο κιοσ μπαρ βότκα, μεταξύ εμού κι αυτού που είναι εγώ, έχω μπει σε περισυλλογή βαριά λες και θα φυτέψω το μπόντι εκ νέου, εν τέλει ο Κοντός Κυνικός που είναι περισσότερο σουρωμένος, λέει με αβάσταχτα υψηλό τόνο φωνής, "Τι τα θες φίλε μου, εποχές που είναι αυτές, αν πεις μια γυναίκα ΜΟΥΝΑΡΑ- φώναζε στο "μουνάρα" παραπάνω και κοίταγε τις γυναικάρες οι οποίες προφανώς και δυσανασχέτισαν με τη γαϊδουροφωνή και τη γαϊδουρομούρη-, αν πεις μια γυναίκα ΜΟΥΝΑΡΑ ενώ είναι και απλά θες να της το πεις- πρόσεξε, να μη τη πάρεις από πίσω, και προφανώς να μη βάλεις χέρι ή να φερθείς ούγκα-μπούγκα φάση, απλά να της το δηλώσεις επειδή αυτό σε τυραννά, και θέλεις να το απελευθερώσεις, ε, θα σε πούνε ΣΕΞΙΣΤΗ!" και με τη τελευταία λέξη κοίταγε τις γυναικάρες με το μισό μάτι που έχει ένας σπιούνος όταν κοιτάει τον αμνό. Καθώς οι γυναικάρες άλλαζαν θέση διακριτικά όσο μπορούσαν -και αυτό είναι υπέρ τους ή όχι; δε ξέρω-, δεν ήξερα αν έπρεπε να του ρίξω προ-χριστοπαναγία, ή να τον ευχαριστήσω που έσπασε την κουβέντα μέσα μου, όπως και να'χει, πάλι έξω ο βορίας κοπάναγε δεντρίλια που δεν χτίστηκαν από κανένα, ο σκύλος του μαγαζιού, ένα ροτβάηλερ με τσιπάκι ομιλίας πέρασε από δίπλα λέγοντας "φίλος.φίλος.φίλος." και τον χάιδεψα, το κρύο σκέπαζε μα η υγρασία σα χειρότερος παράγων τρύπαγε και γω άρχισα να σκέφτομαι το μισοσακατεμένο μου ποδάρι.





2)
--------
"Αυτό είναι ο μύθος φίλε μου, τι πίστευες ότι είναι δηλαδή;"
για άλλη μια φορά, αυτού του είδους οι κουβέντες, οι άνθρωποι που θέλουν σκεπτομορφές και Μεγάλες Ιδέες για να μπορέσουν να προσφέρουν δουλεία αποτελεσματικότερα, οι κουβέντες για το αν τελικά είναι προτιμότερο να στοχεύεις στη κατάργηση της σημασίας του φύλου για τον αγώνα ή στο να εξυψώσεις το φύλο εις βάρος του αγώνα, η χαρισματικότητα που επιτρέπει να γίνεις εικονική αβατάρα για το ποίμνιο του ενός, όλα αυτά, πάλι, κατέληγαν σε ένα δύσμορφο τύπο σουρωμένο, να μου μιλάει δυνατότερα απ' ό,τι επιτρέπω σε ανθρώπους που δε γνωρίζω αρκετά καλά, στη μέση της πλατείας με το "Ν" (λογικά το σχήμα της πλατείας αυτό, ομολογουμένως πρωτότυπο ας πούμε, έχει να κάνει με κάποια συνωμοσία ερπετών-ρομπότ που πιστεύουν στο Γιαχβέ ή κάτι τέτοιο, αυτή είναι η γραμμή που έχει δώσει το Πρακτορείο Συνωμοσιολογίας και Επιστημών τουλάχιστον), ενώ παγκάκια λύγιζαν απ' τη βροχή και ενώ λεμονιές ικέτευαν για κίτρινο, ξαφνικά βρεθήκαμε να ακούω τον δύσμορφο λεπρό να προσπαθεί να μου βγάλει λάδι τους Νεο-Μαυροκυκλιστές*.

(*άποψή μου προσωπική, είναι ότι οι τύποι είναι προφανώς φασισταριά του κερατά, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των καπελωμάτων των πανεργατικών πορειών του Φλεβάρη, να μη μιλήσουμε και για τα μαχαιρώματα μη-παραδοσιακών που καλύπτουν ούτε καν περίτεχνα ή αληθοφανώς με το μανδύα του "κανόνα της σειράς κοσμικών αυτονόητων)

"Ο μύθος φτιάχνεται με τα υλικά της σάρκας, από τη σάρκα, για τη σάρκα. Όλα τα άλλα είναι αερολογίες".

("περίεργο", σκέφτηκα, "συμφωνώ απόλυτα", αλλά έτσι γίνεται πάντα με τις γενικολογίες)

"Οπότε όταν έχεις μια υγιώς σκεπτόμενη μερίδα νέων, δυνατών ανθρώπων, που θέλουν να επιβάλλουν το μύθο τους, ο οποίος μύθος φίλε μου, είναι και επιστημονικώς αποδεδειγμένα ο λειτουργικότερος για τη Πόλη, για την ασφάλεια, την ευμάρεια της Πόλης, τι αξίζει και λίγο αίμα παραπάνω; Προφανώς ο μύθος γράφεται με το αίμα των αντιφρονούντων."

("περίεργο", σκέφτηκα, "να μια ποιητική φράση που κάλλιστα θα χρησιμοποιούσα απ' την αντίθετη μεριά", αλλά έτσι γίνεται πάντα με τις γενικολογίες)

"Και σου λένε μετά για τον Χασάν Σαμπάχ και το πώς τον πέθαναν, αλλά σου λέω φίλε, τα είδες τα στοιχεία; τα είδες αυτά που λένε στα φόρουμ; Το ξες ότι ο "καλός εργάτης" των δικών σου, ήταν πράκτορας των Φετιχιστών Για τον Μοχάμεντ; το ξες ότι στα σχολεία που δούλευε σαν υαλοκαθαριστής, είχε αναγκάσει υγιή χριστιανόπουλα να προσκυνήσουν τον Κυβερνο-Αλλάχ! Αν είναι δυνατόν! Μωρέ καλά του κάνανε λέω γω και πες με φασίστα, ε και λοιπόν, αν φασίστας είναι όποιος λέει την αλήθεια πλέον ε ναι είμαι φασίστας, το ξες πως..."

Πλέον δεν άκουγα άλλο, κοίταγα τις λεμονιές που ικέτευαν για κίτρινο, σκεφτόμουν πως επειδή εγώ είμαι αδύναμος, είμαι η μειοψηφία, και τα πράγματα θα βάδιζαν για τη Πόλη λογικά και ανθρώπινα, αλλά τελικά έτσι γίνεται πάντα με τις γενικολογίες.





3)
-------

ΟΜ ΚΣΡΑΟΥΝ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑΓΙΑ ΝΑΜΑΧΑ
ΟΜ ΚΣΡΑΟΥΝ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑΓΙΑ ΝΑΜΑΧΑ
ΑΝ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑΓΙΑ ΝΑΜΑΧΑ,
ΤΟΤΕ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑΡΑΣΙΜΧΑΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΟΝΤΩΣ
Αλλά τώρα την είδα Λάκσμι Ναρασίμχα, δηλαδή
ο Ναρασίμχα που είναι άνθρωπος κάτω απ' το λιοντάρι,
ήρεμος μέσω του Μουνιού (Λάκσμι)
Άρα αυτό μας δείχνει πως,
1)Ο Ηρακλής που φοράει τη προβιά του Λιονταριού για πρώτη φορά μετά από αιματηρό αγώνα, είναι ο Ναρασίμχα στην Τοποθεσία Λάκσμι
2)Το Μουνί είναι πάντα απαραίτητο ακόμα και μη σεξουαλικά αν δε γουστάρει κανείς.

Φοβερό θέμα απ' το πουθενά για να γράψει κανείς κατεβατά αλλά δε το κάμω
1)Για να έχω κάτι να ασχοληθώ περαιτέρω και καλύτερα
2)Γιατί είμαι χέστης.